Al mijn vaders

*** Verschijnt 8 februari 2019 ***

 

Zie hier de aankondiging op YouTube

8 februari: Haagse Presentatie van mijn nieuwe roman, Al mijn vaders.
Kees ’t Hart neemt het eerste exemplaar in ontvangst en Mr. Michael Mantz speelt Roemeense muziek op de cimbalom. Je bent welkom!
Het programma begint om 19:00 uur in de zaal van het Migratie Museum Den Haag, Hoge zand 42, 2512 EM Den Haag (vlakbij tramhalte Brouwersgracht)
(Inloop met koffie en thee vanaf 18:30 uur)

14 februari: Amsterdamse boekpresentatie Al mijn vaders.
Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Sigrid Bousset. Jurgen Maas en Mira vertellen over het boek. Natuurlijk is ook aan de drankjes gedacht! Locatie: De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227, 1055 DT Amsterdam. Telefoon: 020-4867722. Inloop vanaf 16:30 uur.

Uit de brochure:

De in Roemenië geboren Myra doceert ‘Lectura Dantis’ aan de Universiteit van Amsterdam. Haar grootste droom lijkt daarmee uitgekomen. Maar dan stort Myra in. Er komen trauma’s boven door misbruik in het verleden en ze begint zich te mutileren. En zelfs haar lang gedroomde Europa, dat ze voor haar migratie alleen van de boeken kende, blijkt eigenlijk heel anders te zijn dan gedacht. Daarbij komt dat dit nieuwe Europa het haar geliefde Dante niet wil vergeven dat Mohammed, in de ‘Goddelijke Komedie’, in de hel zit. Myra vreest dat ze wel een Goddeloos Europa kan accepteren, maar niet een Danteloos Europa.

Op een dag blijkt Myra spoorloos. De politie start een zoektocht. Algauw zit haar leidinggevende op het bureau. Ook haar ex-man, met wie ze juist opnieuw wil trouwen, wordt ondervraagd. Aangevuld door Myra’s stem krijgen we steeds meer inzicht in de gevolgen van verwaarlozing, misbruik en trauma.

Reserveren kan bij Uitgeverij Jurgen Maas maar natuurlijk ook bij alle boekwinkels. Voor het gemak hieronder een link naar Bol.com